2
$$$
Uozuya
8 Mibu Higashihinokicho, Nakagyo-ku, Kyoto Trasy
Japońska
  • Jedna gwiazdka MICHELIN: kuchnia pełna finezji. Warta odwiedzin!

Dodatkowe informacje

  • Japońska
  • Klimatyzacja
  • Prosimy o zdjęcie butów.
  • Jedzenie przy barze
  • Gotówka

Praktyczne informacje

Opis

Over 40 years have passed since owner-chef Kazuo Komori opened his restaurant. Since that time many of his dishes have become famous, including pepper-flower hotpot and combinations of white and green asparagus. His encounters with large mushrooms inspired him to create a purely mushroom à la carte dish served with extracts from the mushroom. A visit here will leave you with lasting memories of a menu bursting with seasonal ingredients and the skill of a seasoned culinary artist.

Lokalizacja

  • Trasa od tego miejsca
  • Trasa do tego miejsca
  • Trasa przez to miejsce
  • Hotele w pobliżu
  • Restauracje w pobliżu

Gdzie zjeśćw okolicy

Gdzie w okolicyprzenocować

  • Od 5 400 JPY
    Kobito House
    Wyjatkowy 9.5
    103 m - Nakagyo-ku Mibu shimomizocho43-44, Kioto
  • Od 4 380 JPY
    SlowTime Hotel Kyoto
    Dobry 7.6
    167 m - Shimogyoku Chudoji Shonouchicho 24−6, Kioto
  • Od 19 000 JPY
    LiB PLUS VILLA Mibu
    Bardzo dobry 8.4
    168 m - Nakagyo-ku Mibushimomizocho 60-7, Kioto

Co robić i zobaczyćw okolicy