4
$$$$
Higashichaya Nakamura
1-25-8 Honjohigashi, Kita-ku, Osaka Trasy
Japońska
  • Jedna gwiazdka MICHELIN: kuchnia pełna finezji. Warta odwiedzin!

Dodatkowe informacje

  • Japońska
  • Klimatyzacja
  • Prosimy o zdjęcie butów.
  • Jedzenie przy barze
  • Amex
  • Diners club
  • Mastercard
  • Visa
  • JCB

Praktyczne informacje

Opis

Born in Ishikawa Prefecture and trained in Kansai, owner-chef Manabu Nakamura sources most of his ingredients from the Hokuriku region, favouring lighter flavours tinged with kombu dashi. Awabi from the Noto Peninsula, oysters from Nanao and Kano crab from Kanaiwa bring a seasonal flair. Seafood is seasoned with salt from Suzu. Koshihikari rice from his hometown of Tsubata is used. Dishes are served on Wajima lacquerware and Kutani porcelain, imparting a graceful Kanazawa ambience.

Lokalizacja

  • Trasa od tego miejsca
  • Trasa do tego miejsca
  • Trasa przez to miejsce
  • Hotele w pobliżu
  • Restauracje w pobliżu

Gdzie zjeśćw okolicy

Gdzie w okolicyprzenocować

  • Od 15 000 JPY
    Maguro House
    Znakomity 9.2
    119 m - Kita-ku Honjohigashi 1-22-18, Osaka
  • Od 7 800 JPY
    Ryokoheya Tenchokan
    Bardzo dobry 8.3
    175 m - Kita-ku Honjohigashi 1-14-4, Osaka
  • Od 5 200 JPY
    Ryokoheya Tenrokukan
    Bardzo dobry 8.2
    199 m - Kita-ku Honjohigashi 1-14-2, Osaka

Co robić i zobaczyćw okolicy