1
$$
Takocho
1-237 Miyakawasuji, Higashiyama-ku, Kyoto Trasy
Specjalność Oden

Dodatkowe informacje

  • Specjalność Oden
  • Klimatyzacja
  • Jedzenie przy barze
  • Gotówka

Praktyczne informacje

Opis

This oden speciality shop has been in business for four generations, since the Meiji period (1868-1912). The owner-chef in his bow tie and the proprietress in her apron greet guests as they enter. Oden is seasoned with light dashi soup stock tinged with kombu kelp. Octopus (the ‘Tako’ in ‘Takocho’ means ‘octopus’), tofu skin and daikon radish are popular items. Asking about seasonal items not on the menu but available can spark a conversation. The meal wraps up with grilled onigiri of octopus with rice and chazuke (tea or dashi over rice) using oden broth. The dashi is drawn from an assortment of ingredients, adding depth to the flavour.

Lokalizacja

  • Trasa od tego miejsca
  • Trasa do tego miejsca
  • Trasa przez to miejsce
  • Hotele w pobliżu
  • Restauracje w pobliżu

Gdzie zjeśćw okolicy

Gdzie w okolicyprzenocować

  • Od 49 000 JPY
    2254 / Vacation STAY 71195
    77 m - Higashiyama-ku Miyagawasuji 2-254 2254, Kioto
  • Od 6 000 JPY
    Connect inn Gion-Shijo
    Dobry 7.7
    98 m - Higashiyama-ku Hakatacho 100-1, Kioto
  • Od 93 870 JPY
    Rinn Gion Kenninji Villa
    Znakomity 9.4
    129 m - Higashiyama-ku Hakatacho 67, Kioto

Co robić i zobaczyćw okolicy